Zgjidhja e problemeve të lidhjes së rrjetit në Windows 7

Ju jeni këtu:
Të gjitha temat
 • Sigurohuni që Wi-Fi është i ndezur.

 

 1. Në laptop, hapni Windows Mobility Center duke zgjedhur Start ikonën butonin Start dhe pastaj zgjedhim Control Panel > Mobile PC > Windows Mobility Center.
 2. Veshtroni në seksionin Wireless Network. Nëse Wi-Fi është on, butoni duhet të shfaqë Turn wireless off.
 • Sigurohuni që fizikisht çelësi Wi‑Fi në laptopin tuaj të jetë i ndezur. (An indicator light usually shows when it[sq] ’s on.)
 • Kontrolloni dhe sigurohuni që kompjuteri juaj të mos jetë në modalitetin e aeroplanit.
 • Lëvizni më afër ruterit ose pikës së aksesit nëse mundeni.
 • Nëse nuk e shihni fare emrin e rrjetit, ruteri ose pika e hyrjes mund të mos jetë e vendosur të transmetojë emrin e rrjetit (broadcast network name). Në këtë rast, do të duhet të lidheni me të me dorë (connect manually).
 1. Hapni Manage Wireless Networks duhe zgjedhur butonin Start ikonen e butonit Start , dhe pastaj duke zgjedhur Control Panel. Në kutinë e kërkimit, shkruani wireless dhe pastaj zgjidhni Manage wireless networks.
 2. Zgjidhni Add, dhe pastaj zgjidhni Manually create a network profile.
 3. Shtypni informacionin e rrjetit (network information).
 4. Nëse dëshironi që Windows të lidhet automatikisht kur rrjeti është në interval (range), zgjidhni Start this connection automatically check box.
 5. Zgjidhni Connect edhe nëse rrjeti nuk po transmeton (broadcasting) check box, zgjidhni Next, dhe pastaj zgjidhni Close.

Rrjeti do të shtohet në listën tuaj të rrjeteve dhe do të jetë i disponueshëm për t[sq] ’u lidhur kur kompjuteri juaj është në rangun e rrjetit. Për t[sq] ’u lidhur me rrjetin, ndiqni këto hapa:

 1. Hapni Connect to a Network duke zgjedhur ikonën e rrjetit në zonën e njoftimeve.
 2. Zgjidhni nnamed Network, zgjidhni Connect, dhe shtypni informacionin e rrjetit. Rrjeti do të shtohet në listën tuaj të rrjeteve dhe do të jetë i disponueshëm për t[sq] ’u lidhur në të ardhmen kur kompjuteri juaj është në rangun e rrjetit ..
Tags: