Pse Docker?

Ju jeni këtu:
Të gjitha temat

Docker: Platforma Moderne për Inovacionin me Shpejtësi të Lartë

Vetëm platformë e pavarur e kontejnerëve që u mundëson organizatave të ndërtojnë, shpërndajnë dhe ekzekutojnë në mënyrë të përsosur çdo aplikacion, kudo tjetër, nga hybrid cloud deri në edge.

Platforma Docker për Transformimin Dixhital

Risi në organizatat e sotme vjen nga softveri, ku të gjitha kompanitë po bëhen kompani kompjuterike dhe duhet të fuqizojnë zhvilluesit e tyre për të ofruar me shpejtësi përvojat e reja të klientit. Risia mund të vijë në shumë formate të ndryshme aplikimesh [sq] – nga aplikacione tradicionale, aplikacionet monolitike nga cloud-native dhe aplikacionet 12-faktorë.

Këto aplikacione duhet gjithashtu të jenë në gjendje të kalojnë nëpër hibrid/multi-cloud dhe deri në edge. Docker u mundëson organizatave të arrijnë këto qëllime, duke siguruar përvojën e vetme fund-në-fund (end-to-end) (desktop to the data center) për zhvillimin dhe shkallëzimin e aplikacioneve të shpërndara, ndërsa shfrytëzojnë proçeset, njerëzit dhe tools që ato kanë sot. Përveç ndërtimit dhe përdorimit të aplikacioneve, Platforma Docker siguron siguri nga skaji në shkallë, pa ngadalësuar inovacionin me qeverisje të automatizuar dhe pajtueshmëri gjatë gjithë ciklit jetësor të aplikacionit. 

Platforma Docker është ndërtuar në teknologji standarde të industrisë, me burim të hapur, përfshirë Docker dhe Kubernetes. Përdorur nga miliona zhvillues dhe profesionistë të IT në të gjithë botën, Docker përfshin bibliotekën kryesore botërore të përmbajtjes së kontejnerëve dhe ekosistemin me më shumë se 100,000 imazhe kontejnerësh nga shitësit e programeve kryesore, projektet me burim të hapur (open-source) dhe komunitetin.

Çfarë mund të bëjë Docker për bizznesin tuaj

Platforma e kontenjerëve Docker Enterprise i jep vlerë të menjëhershme biznesit tuaj duke zvogëluar infrastrukturën dhe kostot e mirëmbajtjes së mbështetjes (supporting) së portofolit tuaj të aplikacionit ekzistues ndërsa përshpejtoni kohën tuaj për të kërkuar zgjidhje të reja.

Filloni me Docker

Ne kemi një zgjidhje të plotë për kontejnerët për ju, pavarësisht se kush jeni dhe ku jeni në udhëtimin tuaj për kontejnizim.

Docker për zhvilluesit

Ndërtimi dhe vendosja e aplikacioneve të reja është më e shpejtë me kontejnerë (containers). Kontejnerët Docker mbështesin softuerin dhe varësitë e tij në një njësi të standardizuar për zhvillimin e softuerit që përfshin gjithçka që duhet për të ekzekutuar: kodin, kohën e funksionimit (rnutime), mjetet e sistemit (system tools) dhe bibliotekat. Kjo garanton që aplikacioni juaj gjithmonë do të funksionojë i njëjtë dhe e bën bashkëpunimin po aq të thjeshtë sa të ndani një imazh të kontejnerit.

Kontejnerët Docker, Windows ose Linux mbështeten nga mjetet (tools) dhe APIs të Docker dhe ju ndihmojnë të ndërtoni një softuer më të mirë:

  • Në bord më të shpejtë dhe ndaloni të harxhoni orë duke provuar të krijoni mjedise zhvillimi (development environments), të rrotulloni instanca të reja dhe të bëni kopje të kodit të prodhimit për të ekzekutuar lokalisht.
  • Mundësoni zhvillimin e poliglotit dhe përdorni çdo gjuhë, pirg (stack) ose mjete (tools) pa u shqetësuar për konfliktet e aplikacionit.
  • Eleminoni mospërputhjet e mjedisit dhe problemin [sq] “punon në makinën time (works on my machine)[sq] ” duke paketuar aplikacionin, konfigurimet dhe varësitë në një kontenjer të izoluar.
  • Lehtësoni shqetësimin për sigurinë e aplikacionit.

Provoni kontejnerë Docker falas, me mësime laboratorike (hosted lab tutorials) ose shkarkoni dhe merrni një tutorial për të filluar ndërtimin e aplikacioneve.