Çfarë është një domain?

Ju jeni këtu:
Të gjitha temat

Një domen është një sistem emërtimi miqësor ndaj përdoruesit që lejon njerëzit të lundrojnë me lehtësi serverët në internet dhe faqet e internetit. Në vend që t[sq] ’i detyroni njerëzit të shkruajnë në një adresë IP sa herë që dëshirojnë të hyjnë në një faqe të caktuar në internet (si 38.97.225.253), faqet e internetit në vend të kësaj vendosin një varg karakteri të lehtë për t’u kujtuar. Ky varg quhet emri i domain-it.